Back to All Events

Workshop - Storytelling med film


byline-webb.jpg

Workshopledare: Martin Von Krogh

Denna workshop vänder sig till dig som vill berätta med hjälp av film. Huvudfokus ligger i övergången från reportagefotograf till dokumentärfilmare, men metodiken och arbetsflödet kan skalas ner till dig som arbetar på redaktion/frilansar och vill göra längre inslag/reportage. Under dessa tre dagar utgår vi från personporträttet där vi kommer gå igenom förberedelser, inspelning, redigering och finansiering. Martin kommer också undervisa om hur vi jobbar med dramaturgi samt prata om mötet med människor.

Alla deltagarna kommer få en uppgift innan kursstart som är en förutsättning att man genomför innan workshopens start.

Förkunskaper

Workshopen vänder sig till redan yrkesverksamma fotografer, fotostuderande eller seriösa amatörfotografer. Vi ser gärna att du har enklare kunskap i redigering i tex, Premiere, Avid, Final Cut eller liknande.

Utrustning

Kamera med filmfunktion, dyr eller billig spelar ingen större roll. Någon form av mikrofon är också ett krav.. Dator med filmredigeringsprogrammet Final Cut, Avid, Adobe Premier eller liknande.

Om Martin Von Krogh

Martin von Krogh är aktuell med sin debutfilm - Cinema Pameer. Han fick idéen om filmen för 10 år sedan och har lärt sig filma genom att assistera och arbeta i tv produktioner. De senaste 4 åren har han på heltid arbetat med Cinema Pameer som är tänkt ha premiär 2018. Martin började hans yrkesbana som bildjournalist och har arbetat framförallt utomlands mot svenska och utländska medier. Som filmfotograf har han blandannat filmat, ”Plus” och “Mauros tågluff”, ”Sommar med Ernst”, ”Lyckliga gatan” samt en rad fler välkända program. Idag varvar han sitt rörliga berättande med stillbilder och ser de olika formerna mer som olika verktyg att använda beroende av vad som passar berättelsen bäst.

Pris: 12.000:- inkl moms per person (helpension). Anmälningsavgift 3500 kr, återfås ej vid återbud senast två veckor innan workshopstart.

Begränsat antal platser.

Arbetsprover: Nej.

Längd: 3 dagar.

När: 7-9 September 2018

 

Earlier Event: August 17
Workshop i dokumentärfotografi
Later Event: September 28
Att göra en fotobok