Back to All Events

Tematisk skrivarworkshop i storytelling


kvinnligatalare_ulrika_nandra_makt.jpg

Workshopledare: Ulrika Nandra / The Urban Narrative

Är du redan skrivande och behöver kreativa inslag och nya utmaningar för att utvecklas är det här en fantastisk möjlighet att möta andra likasinnade. Vi tror på att blanda storytellers från olika genrer. Ulrika håller följande workshop uppdelad i två kursmoment:

Run & Write - Kreativitet och fysisk hälsa är en viktig och oslagbar kombination. Löpning på egen hand eller i grupp, (valfritt tempo). Därefter skriver vi, fokus är korta skrivövningar i litterär gestaltning, och samtalen som uppstår lika viktiga som texten. Vi diskuterar kreativitet ur olika perspektiv.

The New Urban - I mindre och större grupper tänker vi innovation i text och bild utifrån nutidsaktuella frågor och ord. Vi lyfter blicken och ser individens plats i ett samhälle med stora utmaningar där inte längre demokratin kan tas för given. Flera forskare menar att demokratin har aldrig varit lika hotad som nu. Vilka perspektiv och vilka röster saknas i den här ödesfrågan? Vilka texter och samtal uppstår? Vilken roll spelar berättandet och hur kan berättandet bli mer kreativt? Alltfler talar om vikten av berättande, men hur och vad är det som berättas. Hur skapas ett bra berättande?

Konceptet med tematiska skrivarworkshops har bland annat genomförts på fängelset Kumla av journalisten och författaren Ulrika Nandra, som också utvecklat konceptet The Urban Narrative.

Förkunskaper

Du kan vara professionell, eller aktiv amatör.

Om Ulrika

Ulrika Nandra har arbetat som journalist inom tidning, tv och radio, bland annat på Sveriges Television, TV4, TV3, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen. Hon har också arbetat som journalist från Bombay, New York och Kapstaden där hon var nyhetsreporter på statliga televisionen SABC. Ulrika har uppmärksammats både i Sverige och internationellt för sitt reportage i Svenska Dagbladet om sexhandeln med unga kvinnor och barn i Bombay (juli 2007) som ledde till att indiska ambassaden svartlistade henne på obestämd tid.

Ulrika kom ut med sin första bok i april 2013 som handlar om makt. Boken som heter ÄGD skrev hon tillsammans med författaren och konstnären Carl Johan De Geer. 2016 kom reportageboken De oanständiga, om sexualiteten och sexuellt våld i Indien. I år kommer hon med en ny bok, Ondska, en samhällskritisk essä i ett projekt tillsammans med Carl Johan De Geer igen.

Sedan 2014 har Ulrika utvecklat ett workshop-program i kreativt skrivande, och har bland annat uppdrag på fängelset Kumla. Ulrika utvecklar just nu ett program för workshops i kreativt skrivande i New York. Ulrika har en fil.kand i freds- och utvecklingsforskning.

Pris: 12.000:- inkl moms per person (helpension). Anmälningsavgift 3500 kr, återfås ej vid återbud senast två veckor innan workshopstart.

Begränsat antal platser.

Arbetsprover: Nej.

Längd: 3 dagar.

När: 10-12 Augusti 2018

Later Event: August 17
Workshop i dokumentärfotografi