Back to All Events

Att göra en fotobok


Ltdedi_001.jpg

Workshopledare: Formgivare Jesper Örtegren samt fotograferna Pieter Ten Hoopen & Stefan Bladh

Många fotografer med drömmar om att göra en egen fotobok ställs för eller senare med frågan: hur gör man? Vem kan hjälpa mig med urval samt att slutligen formge och visualisera detta projekt?

Välkommen till en praktisk och intensiv workshop där varje deltagare får personlig hjälp med att slutföra ett fotografiskt arbete och omvandla detta till en färdig bokdesign.

Formgivaren Jesper Örtegren kommer personligen handleda varje deltagare och tillsammans utarbeta en grafisk form och layout. Fotograferna Pieter Ten Hoopen och Stefan Bladh handleder i urvalsprocessen och i att hitta en sekvens och ett berättande som passar arbetet.

Efter avslutad workshop har varje deltagare en färdig formgiven bokdesign som kan ligga till grund för kontakt med förlag eller till att publicera själv.

Workshopen är uppdelad på två tillfällen och däremellan är egen tid avsatt till enskilt arbete där varje deltagare har möjlighet till dialog och feedback över Skype.

Kursmoment

Fotoboken - en överblick, frågeställning & syfte, genomgång av samtligas material, urval & innehåll, sekvens, formgivning, kontakt med förlag, självpublicering, marknadsföring etc.

Förkunskaper

En workshop inriktad till dig som jobbat med ett längre fotografiskt projekt och som nu vill slutföra detta och publicera en egen fotobok. Begränsat antal platser där vi gärna i förväg ser delar av ditt projekt.

Om workshopledarna

Jesper Örtegren är grafisk formgivare utbildad på Beckmans skola. Han har lång erfarenhet av grafisk formgivning och har jobbat både med varumärken såsom H&M, Acne Studios och Absolut Vodka men även med egna konstprojekt och har ett flertal prisbelönta fotoböcker bakom sig.

Fotograferna Pieter Ten Hoopen och Stefan Bladh har gjort flera egna uppmärksammade  fotoböcker och har under mer än femton år skaffat sig viktiga kunskaper från fotoboksvärlden.

Pris: 30.000:- inkl moms per person (helpension). Anmälningsavgift 3500 kr, återfås ej vid återbud senast två veckor innan workshopstart.

Antal platser: 5

Arbetsprover: Ett urval av bilder från pågående projekt

Längd: 6 dagar uppdelat på två helger

När: 28-30 September 2018 och 16-18 November 2018

 

 

Earlier Event: September 21
Workshop - Storytelling med film