Back to All Events

Workshop i dokumentärfotografi


asa_01ny.jpg

Workshopledare: Fotograf Åsa Sjöström

En inspirerande workshop där du får möjlighet att utveckla dina fotografiska kunskaper med fokus på att utveckla ditt bildspråk och bygga en personlig historia. Under dessa dagar går Åsa igenom deltagarnas portfolios eller ännu hellre - oredigerade pågående projekt.

Kursmoment

Alla deltagarna börjar workshopen med en presentation om sig själva och vad de vill få ut av workshopen. Åsa håller en presentation om sitt arbete, etik, möten med människor och vikten av berättelsen/storytelling.

Deltagarna får under dagarna möjlighet till en one to one genomgång av sina arbeten.

Deltagarna gör en uppgift som rör sina pågående projekt eller bygger ut sin portfolio.

Praktiskt arbete. Låta bild och text möta varandra, lära sig skriva pitchar för att lättare sälja sitt arbete.

Samtal om hur man tänker kring utställningar, böcker, reportage och hur man skriver stipendieansökningar och redigerar sitt arbete.

Förkunskaper

Workshopen vänder sig till redan yrkesverksamma fotografer, fotostuderande eller seriösa amatörfotografer.

Om Åsa

Åsa Sjöström avslutade sina studier vid Nordens fotoskola december 2002. Hennes arbete fokuserar på internationell förståelse, mänskliga rättigheter, och situationen för kvinnor och barn i hela världen. Som fotograf vill Åsa skapa medvetenhet och intimitet, med en blandning av dokumentärt och konstnärligt bildspråk. Åsa har uppmärksammats internationellt genom ett par priser i World press Photo, Poyi och har genom åren erhållit ett flertal priser i svenska Årets Bild. Flera av hennes arbeten har tilldelats utmärkelser och stipendier; Konstnärsnämndens arbetsstipendium samt Catchlight Activist Award - för sitt arbete med våldsutsatta kvinnor och barn. Vidare St Briuec Photoreporter Festival -för arbete i Moldavien och ett uttvecklingsstipendium ur Anna Lindhs minnesfond för sitt arbete om trafficking och socialt utsatta i Moldavien. Åsa har också tilldelats hedersomnämnanden av Unicef Picture of the Year Award och Svenska Röda Korsets journalistpris. Under 2015 valdes Åsa ut som en av två fotografer att ställa ut sitt arbete på Mariatorgets Tunnelbanestation som en del av SLs årliga konstsatsning. Secret Camps (för våldsutsatta kvinnor och barn) har visats på Galleri Kontrast i Stockholm i årsskiftet 2015/2016 och Arbetets Museum i Norrköping 2016-2017. Fortsättningen av det arbetet lanserades i September 2017 i handboken ”Jag är barn” där barnens röster kommer fram och fokus på hur samhället ser ut kring de våldsutsatta barnens situation.

2017-2018 hade Åsa en separatutställning på Fotografiska i Stockholm med hennes mångåriga arbete i Moldavien -ett av Europas fattigaste länder- Silent Land, som också blivit en fotobok, Silent Land.

Pris: 12.000:- inkl moms per person (helpension). Anmälningsavgift 3500 kr, återfås ej vid återbud senast två veckor innan workshopstart.

Begränsat antal platser. 

Arbetsprover: Nej. 

Längd: 3 dagar. 

När: 17-19 Augusti 2018

 

Earlier Event: August 10
Tematisk skrivarworkshop i storytelling
Later Event: September 21
Workshop - Storytelling med film